ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 По повод статия от днес, 25.10.2021 г., в електронното издание на в-к „Капитал“ със заглавие „Как Сотир Цацаров изпра бившия директор на „Александровска“ проф. Димитър Буланов“, Пресцентърът на КПКОНПИ предоставя следната информация:

Производството за конфликт на интереси срещу проф. Борис Богов и проф. Димитър Буланов е започнато от КПКОНПИ на 30.06.2021 г. след публикация в „Капитал“. След събиране на доказателства по фактите, изложени в статията и сочещи за наличие на конфликт на интереси, на 20.10.2021 г. Комисията е приела решение, с което по отношение и на двамата лекари такъв конфликт не е установен. Решението е изпратено на прокуратурата, която има право в едномесечен срок да подаде протест срещу него. Пълният текст на решението на КПКОНПИ е в прикачения файл.

Без да коментира твърденията в днешната статия на „Капитал“, че с посоченото решение за проф. Буланов КПКОНПИ „продължава да издава индулгенции на хората, свързани с предишното управление на ГЕРБ“ и че са налице основания не само за конфликт на интереси, но и данни за престъпление от страна на Димитър Буланов,

Пресцентърът изразява позицията, че все още конфликтът на интереси и наказателната отговорност се определят според разпоредбите на закона, а не според зададените тези на медиите, собственост на г-н Иво Прокопиев и неговите интереси.